Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024

Ελλάς πολυπαθούσα

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Από την ευγνωμονούσα Ελλάς του Θ. Βρυζάκη πλέον η Ελλάς έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας πολυπαθούσας προσωπικότητας μη ικανής να σηκώσει κεφάλι, μη ικανής να αφήσει πίσω τις δυσκολίες και να ξεκινήσει πάλι το βηματισμό της.

Για κάποιους λόγους φαίνεται ότι η Ελλάς θα πρέπει να παραμείνει αλυσοδεμένη χωρίς κανένα περιθώριο ανάκαμψης.

Ας δούμε τι γίνετε στη γειτονιά μας ως προς τις σχέσεις πολιτών-επιχειρήσεων και κράτους:

Βουλγαρία έχει φορολογία 10%

Ρουμανία έχει φορολογία 9%

Κύπρος 0% ( Έως εισοδήματα 19.500,00 Ευρώ)

Ελλάς πάνω από 30%

και φυσικά δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα κράτος η έννοια προκαταβολή φόρου για το επόμενο χρόνο…!!!

Τίθεται ευθέως το ερώτημα που όλοι μας λέμε και συνομολογούμε στις παρέες μας

Γιατί η Ελλάδα μας μένει πίσω…?

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο προσέλκυσης επενδύσεων κανένα περιθώριο ανάπτυξης.

Η Ελλάς παραμένει με τις αλυσίδες της και η Ελληνική κυβέρνηση το μόνο που κοιτάζει με αγωνία και προσμονή είναι η ελάφρυνση του χρέους κάπου εκεί στο … 2060, ελάφρυνση την οποία παρακαλά να πάρει αντί να προσπαθήσουμε να περάσουμε σε ανταγωνιστικές κινήσεις, τέτοιες που θα μπορέσουν να ανασάνουν οι επαγγελματίες, από την μικρή επιχείρηση το μαγαζάκι της γειτονιάς μέχρι τις μεγαλύτερες. Με την πολιτική του παρακαλετού και του αντίδωρου δεν βγαίνει τίποτα, δυστυχώς το πρόβλημα θα προσπαθούμε να το κουκουλώσουμε κάτω από το χαλί αλλά δεν θα κρύβεται.

Τσίπρας : Από τον κόφτη περάσαμε στον δότη !!!! Τόσο καιρό αλήθεια που κόβουνε κομμάτι κομμάτι τους μισθούς και τις συντάξεις εκείνα προφανώς δεν μετρούν ….

Βέβαια ενδεχομένως για να συμβούν τα ανωτέρω πρέπει και οι πολιτικοί να αγαπούν την πατρίδα τους… Προφανώς για κάποιους το αγαπώ την Πατρίδα μου σημαίνει δεν με ενδιαφέρει και να καίγονται, σκίζονται, βανδαλίζονται τα Ιερά Σύμβολά της Πατρίδας μας που είναι η Σημαία μας … Τα σχόλια δικά σας φίλες και φίλοι μου.

Πρόσφατα έθεσα το θέμα των ανταγωνιστικών και εξαιρετικά χαμηλών φορολογικών συντελεστών των χωρών της γειτονιάς μας που ανέφερα παραπάνω,

σε Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης σε μια γενικότερη τοποθέτηση μου, περιγράφοντας το δυσχερές και προβληματικό περιβάλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των νέων με τα μπλοκάκια, των νέων της ανεργίας, των επιστημόνων που φεύγουν στο εξωτερικό, καταδεικνύοντας ότι με κλειστές τράπεζες και capital controls Ανάπτυξη δεν έρχεται.

Η απάντηση του κ. Γενικού Γραμματέα ήταν «αφοπλιστική» λέγοντας ότι το φορολογικό πλαίσιο είναι δεδομένο και η Ελλάδα είναι ανταγωνιστική γιατί αποτελεί μια σταθερή χώρα. Αν ήταν έτσι προφανώς και θα είχαν προχωρήσει μεγάλες επενδύσεις και θα είχαν εισρεύσει νέα κεφάλαια από το εξωτερικό, θα είχαν ανοίξει νέες επιχειρήσεις θα είχε μειωθεί η ανεργία… ίσως πλέον ο στόχος και ο ορίζοντας της κυβέρνησης να είναι κάπου εκεί στο 2060 ….!!!! Μέχρι τότε όμως θα μιλάμε για χαμένες γενεές !!! Κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση τις ευθύνες κάνοντας κινήσεις ικανές για να αλλάξει την καθημερινότητα των επιχειρήσεων και των πολιτών.