Τσουρέκι 24 μέτρων από το Ινστιτούτο Γαστρονομίας
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011
Το Ινστιτούτο Γαστρονομίας σε συνεργασία με τη σχολή τουριστικών Επαγγελμάτων ΕΠΑΣ ΟΤΕΚ Ναυπλίου που φέτος εορτάζει 40 χρόνια προσφοράς στον κλάδο του Τουρισμού έδωσαν «γεύση και άρωμα» στο ούτως ή άλλως πανέμορφο Ναύπλιο με την Γιορτή «Γεύσεις Μεγάλης Εβδομάδας στο Ναύπλιο» την Κυριακή των Βαΐων. Οι δυο φορείς συντονίστηκαν με κοινό στόχο την προώθηση της Γαστρονομίας ως αποφασιστικής σημασίας παράγοντα για την βελτιστοποίηση του Πελοποννησιακού Τουριστικού προϊόντος και οργάνωσαν μια γιορτή που ικανοποίησε όλες τις αισθήσεις. Κεντρική δράση ήταν η παρασκευή ζωντανά από 36 σπουδαστές μαγειρικής και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Αρχιμάγειρα και Προέδρου του Ινστιτούτου Γαστρονομίας, κ. Βασίλη Ρουμπάκου ενός τσουρεκιού 24 μέτρων το οποίο τοποθετήθηκε ενιαίο σε μια λαμαρίνα και ψήθηκε σε ειδικό ενιαίο, συναρμολογούμενο φούρνο μήκους 25 μέτρων. Ενώ η κεντρική αυτή δράση ήταν σε εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε μαγειρικός διαγωνισμός με πρώτη ύλη το κατεξοχήν αργολικό προϊόν, την αγκινάρα. Τα πιάτα κρίθηκαν βάσει εμφάνισης, γεύσης, παραδοσιακότητας αλλά και δημιουργικότητας από ειδική επιτροπή της οποίας προήδρευσε ο αρχιμάγειρας