Παρασκευή, 18 Απριλίου 2025

Προσάραξη ιστιοφόρου με 15 λαθρομετανάστες στο Γερολιμένα

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε το απόγευμα της Τετάρτης στην παραλία «Γυαλια»  Γερολιμένα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Άμεσα πήγε στο σημείο περιπολικό όχημα του Λιμενικού και εντόπισε στην ευρύτερη περιοχή συνολικά δεκαπέντε αλλοδαπούς (11 άνδρες – 2 γυναίκες – 2 παιδιά), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.


Κατά δήλωση τους, λόγω μηχανικής βλάβης που υπέστη το ιστιοφόρο που τους μετέφερε, οι δύο αλλοδαποί διακινητές το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο  σκάφος με άγνωστη κατεύθυνση.

Το ιστιοφόρο βρίσκεται ημιβυθισμένο στο σημείο προσάραξης και στην πρύμνη του είναι εγγεγραμμένο το όνομα «DREAMINGARUBA», ενώ φέρει σημαία ΗΠΑ.

Οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου όπου και κρατούνται, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.